Skip to main content

Probleme de sănătate frecvente care cauzează mirosul neplăcut al respirației

Deseori oamenii se grăbesc să arunce vina mirosului neplăcut al respirației pe suspecții uzuali, cum ar fi ceapa, usturoiul și cafeaua. Dar uneori acestea nu sunt vinovații. De fapt, acestea nu sunt nici măcar conectare la alimentație. Studiați câteva surse nu atât de evidente ale mirosului neplăcut al respirației:

Probleme stomacale

Digestia slabă, constipația sau tulburările la nivel intestinelor pot deseori cauza mirosul oricăror alimente pe care le-ați consumat recent să revină în gură. O altă problemă digestivă frecventă provine de la un dezechilibru al bacteriilor bune și rele din intestine; alimentele nu sunt descompuse corect, ducând la refluxul acid, creșterea în exces a levurilor sau fermentația - adică, mirosul neplăcut al respirației.

Sinusurile

Uneori, atunci când începe să vă curgă nasul, respirația dvs. determină persoanele să alerge, de asemenea - în direcția opusă. Aceasta deoarece mucusul în exces se va scurge deseori în gât, ceea ce creează de fapt o invitație deschisă pentru colectarea și înmulțirea bacteriilor, ducând la mirosul neplăcut al respirației. În cazul infecțiilor sinusurilor, mucusul oprește circulația, se acumulează și permite bacteriilor să vă cucerească gura cu mirosul lor neplăcut. Dacă credeți că mirosul neplăcut al respirației dvs. este rezultatul unei probleme la nivelul sinusurilor, ar putea fi timpul să apelați la medicul dvs. - acesta poate încuraja o vizită la un medic O.R.L.

Diabetul

Deoarece diabetul determină fluctuația nivelurilor dvs. de zahăr în sânge, acesta vă poate lăsa gura vulnerabilă la bolile periodontale care cauzează mirosul neplăcut al respirației. Glucoza în exces de pe dinții și gingiile dvs. crește numărul de bacterii, care pot duce la boala gingivală, gingivită și infecții. Aici situația se poate agrava mai mult decât simplul miros neplăcut al respirației - inflamația cauzată de aceste boli vă poate determina metabolismul și agrava de fapt diabetul dvs.

Medicamente

Uneori lucrurile pe care le luăm pentru a rezolva o problemă ajung să creeze alta. În acest caz, anumite medicamente, inclusiv cele pentru tensiunea arterială, antihistaminele și antidepresivele pot cauza xerostomia sau gura uscată. Gura uscată, datorită predilecției acesteia de a opri producția de salivă, este un factor contribuabil mare, binecunoscut la mirosul neplăcut al respirației. Unele medicamente pot elibera, de asemenea, substanțe chimice în corp care își transportă propriul miros direct în gură.

Produse conexe